Moje mudrolije

14 Nov, 2010

Žmurim i vidim sve !

, — Autor mimche @ 17:04

"Da bi videla ceo svet - moraš zatvoriti oči !" ... Od kako sam je pročitala, ova rečenica mi ne izlazi iz glave ... Zašto ? Zato što je ne razumem, a ostavila je izuzetno snažan utisak na mene ! Ne razumem šta to znači : ceo svet ? Zašto bi mi morali da ga celog sagledamo ? Kako bi se uopšte moglo sagledati nešto toliko veliko i obimno ? Ipak, slažem se da, ako i postoji način da se vidi ceo svet, to mora biti zatvorenih očiju ! Samo na ovaj način mogu se odstraniti svi "remetnički faktori", sve što nas sputava i drži ... Mogu da zamislim samo jedno, jedino logično objašnjenje : Kada zatvorimo oči - ne postoji svet (barem ne onakav, kakvim ga mi znamo), tu sve materijalno prestaje ! Tada stupamo na nesigurno tlo misli i osećanja ... Možda baš zato, naša podsvest stvara materijalni svet, zbog njene prirodne potrebe za nečim stalnim i nepromenljivim ... Ali kada sve to nestane tada zaista, istinski možemo sagledati ceo svet, ili nedostatak istog i osetiti sve i pomisliti sve i držati se jednog osećaja koji putuje svemirom i sve nas drži zajedno (poput gravitacije) ! Možda je suština ovog sagledavanja sveta u tome da bolje razumemo i naposletku pronađemo svoje mesto u svetu i svrhu života oko koje se u tolikoj meri polemiše !


Komentari

 1. "Da bi videla ceo svet - moraš zatvoriti oči !"
  Mimche,ni ja nerazumem kako mozes videti ceo svet kad zatvoris oci....hmm...Imam i ja blog,adresa za moj blog je maja995.blog.rs.Odlicna ti je kategorija.Pozdrav!

  Autor Maja-Ultra — 14 Nov 2010, 22:03

 2. Ili samo klik na moje ime i eto ga moj blog........Pozdrav!

  Autor Maja-Ultra — 14 Nov 2010, 22:05

 3. Strava ti je blog!!!!!!!!!!!!!!

  Autor Maja-Ultra — 14 Nov 2010, 22:06

 4. Зато што човек свет носи у себи, зато је потребно зажмурити. И онај ко хоће да научи нешто о другима, најпре мора да научи о себи. Машем!***

  Autor pricalica — 17 Nov 2010, 01:03

 5. *pricalica
  Ponovo moram da se složim !

  Autor mimche — 17 Nov 2010, 08:45


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me