Moje mudrolije

03 Jan, 2011

Končerto groso

, — Autor mimche @ 12:57

Konačno sam pronašla način da u par reči opišem svoj život ! Moj život je jedan, jedinstveni i neponovljivi : končerto groso ! Končerto groso je instrumentalni oblik baroka, u kome se dve grupe instrumenata melodijski nadmeću kao pitanje i odgovor . U mom slučaju, to nadmetanje se svodi na svetle i tamne momente mog života . Dosta puta mi se desi da zapadnem u krizu i toliko se zapetljam i zamrsim što niko drugi ne ume da zamrsi ! Tada mi se čini da izlaza nema i da ću ceo život provesti otpetljavajući, a nikada neću uspeti ! A onda opet u svemu vidim dobru stranu i sve mi deluje tako lako, jednostavno i skladno ... I tako se radost življenja i panika prepliću i otimaju za prevlast nada mnom ... Čudno ... i jedno i drugo ja stvaram, a kada ih pustim vrlo teško ih obuzdam i gotovo uopšte ne kontrolišem . Pročitala sam negde da se u periodu adolescencije javljaju dva tipa adolescenata : agresivan i zbunjen tip adolescenata . Ja mora da sam ovaj potonji ! Takođe sam pročitala da je ludost misliti da postoji odgovor na svako pitanje, a mudrost imati pitanje da proprati svaku pojavu ... Šta sam onda ja ... luda ili mudra ?


Komentari

 1. Ti si osoba koja misli. I to je dobro. Odgovore na pitanja ne možeš dobiti sve odmah, potrebno je vrijeme. Zato istražuj.
  pozdrav

  Autor mandrak72 — 03 Jan 2011, 15:48

 2. Слажем се са Мандраком. Треба да истражујеш и испитујеш себе: кад се нешто јавља и како реагујеш на то. Јер акција и реакција су оно што морамо савладати на своје и добро других. Поздравче!***

  Autor pricalica — 03 Jan 2011, 19:57

 3. ..I pihtije idu s godinama..
  Samim tim i na sva pitanja koja sada postaviš,dobićeš odgovore,kad-tad.Pri tome nećeš sigurno biti luda,a odrastanjem možeš da postigneš samo na mudrosti a time ćeš lakše da sagledaš odgovor koji te čeka.
  Uživaj u svojoj mladosti,i ne brini,uvek sve dodje na svoje.
  Pozdrav!

  Autor heartworm — 04 Jan 2011, 00:14

 4. Pusti da vreme donese neke odgovore.. na neka pitanja isti nikada neće stići.. važno je da znaš kuda i kako.. ili bar, za početak, gde si i ko si.

  :)

  Autor blackmoonlight — 04 Jan 2011, 00:20

 5. Све док будеш била свесна ко си и где припадаш, бићеш ок. Шума је страшна али те машта увек тера да кренеш дубље у њу. Такав је и живот. Сваки проблем мотивише те да кренеш даље, решиш га, размрсиш, отпетљаш...
  И не брини! Нормално је да се питаш и тражиш одговоре. Нити си луда ни одвише мудра... Све је то живот, игра...Препусти се али опрезно..
  Поздрав

  Autor wishmaster — 04 Jan 2011, 00:54

 6. heh.... volela bih kada bi ljudi mogli manje da razmisljaju a vise da cine. Tada bi sve zaista izgledalo potpuno drugacije.... Ali to je nemoguce.

  Autor inana — 04 Jan 2011, 01:03

 7. *
  Imam vreme, a učim se strpljenju tako da bi trebalo da budem dobro ... =) Otpozdravljam!

  Autor mimche — 04 Jan 2011, 21:12

 8. *inana
  Pa ja ovde i mogu samo da prenosim razmišljanja ... A da bismo činili i delali tako da postignemo značajne rezultate moramo prvo razmisliti !

  Autor mimche — 07 Jan 2011, 14:05


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me