Moje mudrolije

07 Maj, 2011

Reči, kraste i ožiljci

, — Autor mimche @ 23:15
Stalno se susrećem sa istim problemom : iznenada mi se javi misao koja mi se učini vrednom beleženja … To i učinim . Onda na nju krenem da nadovezujem još jednu, najčešće na silu, oslanjajući se na kvantitet, umesto na kvalitet reči ! Tako ne-retko imam utisak da se gubim u tom natezanju i prisilnom pisanju ! Na primer u sledećoj rečenici :„Navikla sam da beležim sve što se zbiva u mom životu . Ne znam kada sam počela ni zašto to radim ali to je postala moja potreba, moja duševna hrana . Sve što zateknem na životnom putu ja pretvaram u članak, formu dnevnika ili pak jednu složenu rečenicu koju neprestano ponavljam iako je već izgubila značenje koje je imala samo u trenutku kada se rodila, a možda ne ni tada !“Počela sam sigurno, planski i sistemski,a pred kraj sam se toliko izgubila da ni sama nisam znala šta pokušavam da kažem !Ne smem da dozvolim da moje pisanje spadne na to … Na žilavo čupanje reči koje još nisu sazrele ! One, kao kraste, moraju da otpadnu same, inače će ostati ožiljak … Pitam se kako će mi poći za rukom da strpljivo sačekam da reči potpuno sazre, znajući da sam od malih nogu gulila kraste pre vremena !

Komentari

 1. Lepo rečeno.
  Izgleda da su ovo kraste otpale same.
  Pozdrav

  Autor didiland — 07 Maj 2011, 23:36

 2. Jednostavno. Zapiši misao. Pusti je da sazri, ako odmah nije proizvela lavinu misli i reči. Vrati joj se, možda sledećeg puta to uradi. Ne teraj je da se odmah multiplikuje. Uadiće kad ona to može.

  Autor sanjarenja56 — 08 Maj 2011, 08:14

 3. Постоје разни периоду у нашем животу, па тако и у писању. Бива и падова са крастама и подизања са ожиљцима. А облутци од каменчића постају све лепшији. :)))
  Машем!***

  Autor pricalica — 08 Maj 2011, 15:12

 4. *didiland
  Hvala, nadam se da je tako ! :) Pozdrav ...

  Autor mimche — 08 Maj 2011, 16:43

 5. *sanjarenja56
  Sviđa mi se ... PROBAĆU !

  Autor mimche — 08 Maj 2011, 16:44

 6. *pricalica
  I svaki svoju priču nosi ! :))) Mašeeem*

  Autor mimche — 08 Maj 2011, 16:44


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me