Moje mudrolije

17 Avg, 2011

Poučenije

, — Autor mimche @ 18:23

Da vam Mimče da jedan savet ...

Dosadašnje životno iskustvo usavršilo je moj način reagovanja na određene nadražaje .

Naime, kada vas neko izaziva i na bilo koji način provocira, u smislu da vi morate da se pokazujete i dokazujete svoju vrednost, najbolje i jedino što se pokazalo kao ispravno za uraditi jeste : nasmejati se i otići .

Ali ne nasmejati se bilo kako, već grleno, srdačno, veselo i živahno ... I onda se isto tako vrckasto i poletno okrenuti i dostojanstveno odstupiti ...

Jer vi sami morati biti svesni svoje veličine i ne dozvoliti bilo kome da vas uzdrma primitivnim opaskama ...

Kako reče Šopenhauer :"Niko ne može da vidi više sebe . Time hoću da kažem da svaki vidi na drugome samo onoliko koliko je sam, jer svaki može drugoga da pojmi i razume samo u onoj meri u kojoj mu dopušta njegova inteligencija ."

:D


Komentari

 1. У ономе што нам други кажу може итекако да буде и истине, неважно на који нам је начин речено. Свакоме треба дати част, без обзира, јер смо сви ми само људи, али не треба чинити никоме нажао - останком. Дакле, ако се одлази, онда то мора бити не због наше величине, већ насупрот: да не бисмо другог вређали. Има ту разлике велике. Грлим те!:)

  Autor pricalica — 17 Avg 2011, 18:46

 2. Ja sam više puta dovedena u situaciju da osobe čije ponašanje nije časno, ali je "popularno" ne priznaju moje kvalitete i očekuju da ja njih zadivim ili šta već . Dugo mi je trebalo dok nisam shvatila da je to zapravo smešno . I zato se ja njima osmehnem što prijateljskije i srdačnije mogu (a to mi ide od ruke) i odem ... :)
  Grlim ! :)))

  Autor mimche — 17 Avg 2011, 18:50

 3. Ponašanje prema drugima uvek govori o nama samima. I dozvoljavanje drugima da nas isteraju iz takta, i nedozvoljavanje

  Autor sanjarenja56 — 17 Avg 2011, 21:52

 4. Upravo tako ...

  Autor mimche — 18 Avg 2011, 10:06

 5. u pravu si

  Autor mediterraneo — 19 Avg 2011, 01:44


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me