Moje mudrolije

10 Avg, 2011

Bez daha i bez reči, sa suzama u očima ...

— Autor mimche @ 17:37

Tokom ovogodišnjeg letovanja imala sam priliku da prisustvujem neverovatnom događaju !

Reč je o koncertu poznatog ruskog pijaniste Denisa Matsueva i Bolshoi (ovo ne znam da izgovorim pa sam ostavila na engleskom) Theatre orkestra … Ovako to izgleda u najavi :

Conducted by

Vassily Sinaisky


Sergei Rachmaninoff (1873-1943)
Concerto for piano and orchestra No. 3 in D minor, opus 30

Denis Matsuev, piano

Antonín Dvořák (1841-1904)

Symphony No. 8 in G major, opus 88, Β 163

Sergei Rachmaninoff’s Third Piano Concerto is a musical as well as a technical challenge for the performer. In this case, the names involved offer the requisite guarantee of quality: the internationally celebrated Russian pianist, Denis Matsuev, playing with his country’s oldest orchestral ensemble, the Bolshoi Theatre Orchestra, under its principal conductor, Vassily Sinaisky. The programme also features Antonín Dvořák’s Eighth Symphony, a cheerful work inspired by the popular music of Bohemia.

E sad …

Kako to opisati ? Bojim se da sve što bih mogla napisati i zabeležiti jednostavno nije dovoljno . Zapravo, daleko je od toga . Probaću, čisto da bih vam malo približila atmosferu i celokupan doživljaj, ali to je nešto što se mora doživeti, i počast se najbolje odaje ćutanjem …

Matsuev je virtuoz, u pravom smislu te reči … Naravno, odmah sam našla zajedničku crtu sa njim, jer on muziku oseća tako duboko . Vrlo je očigledno koliko je delikatan njegov doživljaj muzike i kompozicije, kroz pokrete, izraze lica i energiju koja iz njega isijava . Pustio je da sve izađe . Ja isto to radim kada pevam … Jedino je u tome razlika : on svira, ja pevam . Ali, kada zaronite u muziku, to više i nije važno . Orkestar je čaroban … Natprirodno sinhronizovan i usklađen … Ujedinjen – jedinstven ! Na sve to, akustika nikog nije ostavila ravnodušnim ! Mislim, ipak je to drevna antička pozornica … To je otprilike sve što ja mogu da ispričam o celom događaju, ostalo je sve u srcu, duši i telu, ali pohranjeno tamo odakle ga ne mogu izvući i pretočiti u tekst . Sada je to deo mene, utoliko sam bogatija .

Ostalo je još samo da zakačim par sličica . Nažalost, nije dozvoljeno slikanje niti snimanje tokom izvođenja, pa sam u mogućnosti da vam ponudim samo slike pre i posle, na kojima sam uglavnom ja sa porodicom … Ali, barem ćete videti kakva je atmosfera (pa, barem donekle …).

 

 

 

 

 

 

 


Komentari

 1. Ја бити одушевљена тобом!:)
  Љубим, милу девојчицу, која воли музику.:)

  Autor pricalica — 10 Avg 2011, 19:06

 2. Uz sve što sam napisala na tvom prethodnom postu, dodajem da si slatka i prefinjena. Cmokić :-)

  Autor razmisljanka — 10 Avg 2011, 22:35

 3. *pricalica
  Meni biti em milo em drago što to čujem ! Muzika mi je ne samo svaki i ceo dan i ovaj jedini i ceo život, već moja srž i suština !
  Ljubi i devojčica ! :*

  Autor mimche — 11 Avg 2011, 09:33

 4. *razmišljanka
  Uz sve što sam ja u zahvalnici sa prethodnog posta rekla, dodajem još jedno hvala ! I cmok, podrazumeva se ! :*

  Autor mimche — 11 Avg 2011, 09:35


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me