Moje mudrolije

25 Jul, 2011

Life changing stuff

, , , — Autor mimche @ 19:16

Juče sam upoznala jednu tetkinu drugaricu . Ona je operska pevačica . Tetka joj je naravno odmah rekla da i ja pevam . Pa smo tako slušali nju kako peva, puštali muziku i pevali svi zajedno … Sve oči bile su uprte u mene i sa svih strana pljuštali su komentari tipa :“Ajde Milena, pusti glas ….“ Ili „Bože Milena, pa nemoj biti kao svezana vreća …“ Ja, poznati tremaroš kakva jesam, nisam smela da pevam . Kao i svaki put kada svi gledaju u mene, moja stidljivost je odigrala ulogu . Sav taj pritisak, sa svih strana, meni je bio nemoguć za podneti . Nisam izdržala, morala sam da odem, briznuvši u plač čim sam okrenula leđa … I tako je sve izlazilo na površinu u hlobukovima, sve prepreke i sve muke izvirale su pod naletom suza, a ja sam bila nemoćna da ih obuzdam ! Sve zapetljane misli koje datiraju još od pre par godina, sada su po ko zna koji put (čudi me koliko sam puta u stanju da se bakćem sa istim problemima) nalazile put do površine . Tetkina prijateljica, i sama veliki emotivac i vrlo osećajna osoba kao i ja, razumela je moju muku … Malo sam se smirila pa smo nastavili da slušamo muziku i ona me je čak i čula dok sam pevušila … Na kraju su svi stali, očekujući da ću ja pevati … I ja sam ulazila unutra u više navrata i tamo pevala i pokušavala, čisto da oprobam svoj glas i zvuk, kao da ga prvi put čujem i prvi put se njime služim . Setila sam se šta mi je tetka pre toga govorila . Kako ne smem da propustim priliku da nešto naučim . I odlučila sam da poštedim sebe kasnijeg kajanja koje sam bila sigurna da će uslediti . Izašla sam i pevala … Bila sam nervozna pa mi je bilo za nijansu teže nego obično da iskontrolišem glas (inače pesma je bila „Gusta mi magla“), ali sam se podobro snašla . U svakom slučaju, glas sam pustila . Nisam pokazala „ceo“ glas, pustila sam samo deo, a imam ga daleko više, ali ponosna sam na sebe što sam uspela da pevam … Što sam pokazala da je to moja svetinja i da u završnom računu ljubav prema pevanju uvek prevagne ! Onda sam otpevala još jednu pesmu („Gde si bilo jare moje“), mnogo sigurnije i slobodnije, čak se i meni (što nije česta pojava) učinilo da nije bilo loše . Opet, moglo je bolje, ali ne žalim se ! U tome je lepota … Dokle god može bolje i dokle god ja imam volje da vijam i stremim ka tom boljem ! I tako se veče završilo u najboljem raspoloženju, otišavši u nenadano dobrom smeru …

Mislim da nema potrebe da napominjem koliko sam srećna bila, koliko sam i dalje srećna !

Šlag na torti bio je jutrošnji poziv … Od tetkine prijateljice …

Rekla mi je (približno ovim rečima) :“First of all, you have a wonderful voice ! „, onda mi je dala par saveta za pevanje, a zatim nastavila :“You should never give it up ! I had a lot of problems so I had no confidence and my parents didn’t support me so I had to deal with all of that … But you, you’re a doll, beautiful, you should never have confidence problems … When there’s no one, you always have you ! Tell yourself : I love you, and I will be there for you, and I love my voice … You always have yourself to turn to !“, pričala je još … Rasplakala me je rečima koje su rečene u pravo vreme, na pravom mestu, na pravi način, pravoj osobi, od strane prave osobe … Jednostavno prave reči ! Koje su mi bile toliko potrebne … I došle su neočekivano, ukazavši mi na tu potrebu kada je već bila zadovoljena … Sve što imam da kažem je : HVALA ! Hvala Bogu što mi je podario spoznaju božanstva u pevanju, tetkinoj prijateljici na tako divnim i dirljivim rečima, mojoj porodici što trpi sve moje besmislene ispade i meni … što sam uspela da prepoznam najčistiji aspekt svoje ličnosti i da ga (kao najčistijeg) do sada sačuvam …

 

 


Komentari

 1. Mnogo mi je drago sto se sve to zbilo i njena drugarica jeste u pravu. Nemas pojma koliko se radujem svaki put kad pomeris granicu svoje bespotrebne stidljivosti. =) Stvarno trebas da pevas i pevas lepo nemam pojma sta je tebi u glavi pa te stopira, mislim koliko njih sto ne znaju da pevaju pa pevaju, a ne ti koja imas lep glas da mi se tu nesto sramotis. =D Mogu da zamislim emocije koje prozivljavas jer te poznajem. =)
  A ja cu reci, fala Bogu pa si mi se opametila. =DDD Treba cesce da ides kod tetke. ;)))

  Autor rottie — 25 Jul 2011, 20:38

 2. To je divan dar, emocije prenesene pesmom neuporedive su sa bilo cim. Borba sa samom sobom-najteza, ali i najizazovnija. Prvu bitku si dobila, sad samo nastavi da ih vodis. Bez odustajanja! :)

  Autor merkur — 25 Jul 2011, 21:03

 3. Ćao primetila sam da si mi ostavila neke komentare na blogu (nisam mogla da verujem da neko to čita :D )Kad si se već izjadala moram da ti odgovorim da znam kako je kad izgubiš dva prijatelja i to najbolja, to se i meni desilo i još uvek neznam razlog. Ali nije ni bitno. A na drugi post ti odgovaram da bi rado volela da te upoznam ali pod uslovom da prvo saznam nešto više o tebi, verovatno može neko da se upozna na dunavskom ali ja to još nisam uspela... Mislim da bi bilo fer da ti uzvratim komentarom :) Nadam se da ćeš uspeti da prevazidješ tremu od nastupa kojeg imaš jer sudeći po priči imaš talenta za pevanje. Moj savet je (iz ličnog iskustva, doduše ne iz pevanja već sviranja) da se zagledaš u jednu tačku i misliš samo na to što radiš i trema će polako nestajati. Pozdrav :)

  Autor michy — 26 Jul 2011, 02:53

 4. jaoj izvini poruka nije bila namenjena tebi

  Autor michy — 26 Jul 2011, 03:01

 5. Драга девојчице, моје је мишљење да има и других око тебе који су ти и пре ње то говорили, а и говориће, ако већ нешто вреди. Дакле, свима њима треба бити захвалан на подршци, али оно што је до тебе јесте да свој таленат дат од Бога не везујеш за то ко шта говори, већ да га брусиш на славу Бога и рода. Некад је наша трема и од сујете да ћемо убрљати, али, хеј, људи смо, знамо да упрскамо али и људи да поправимо што се поправити може. Дакле, стражи над собом и твој ће таленат већ наћи пут да се искаже. Љубим те. :)

  Autor pricalica — 26 Jul 2011, 11:44

 6. Izražavanje glasom Božji je dar koji nije slučajno dat. Kad ga imaš, igraj se glasom, zadivi druge, ali pre svega neka dade samopouzdanje i radost tebi.

  Autor sanjarenja56 — 26 Jul 2011, 12:02

 7. *rottie
  Granica se pomerila vrlo malo, ali pomerila se i to (fala Bogu) u željenom smeru ... ;) Hvala ti Sunceeee ! :*

  Autor mimche — 27 Jul 2011, 13:41

 8. *merkur
  Probaću ... ;)

  Autor mimche — 27 Jul 2011, 13:43

 9. *michy
  Nema veze, ipak sam dobila dobar savet, zato hvala ! ;)

  Autor mimche — 27 Jul 2011, 13:44

 10. *pricalica
  Hvala puno ! Divan savet ... Veroučiteljica iz osnovne mi je dala sličan . Ipak, moja stidljivost često guši talenat ... Ljubim ! :*

  Autor mimche — 27 Jul 2011, 13:52

 11. *sanjarenja
  Bože zdravlja i sreće, tako će i biti ! :)

  Autor mimche — 27 Jul 2011, 13:53


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me