Moje mudrolije

23 Sep, 2010

Glava mi u oblacima, noge na zemlji !

— Autor mimche @ 20:25

Kako ja sebe opisujem ? Glava mi je u oblacima, ipak držim obe noge na zemlji . Ovo bi trebalo da bude dobro . Trebalo bi da sam u redu dokle god su mi noge na zemlji ali u zadnjih par godina (otkako su počele pubertetske bubice) ja sve više težim ka maštarijama . Još uvek sam sposobna da sagledam sve hladne glave i savršeno dobro znam sve svoje dobre i loše strane ali ipak mi se mašta sve više razbuktava ! Ponekad odskočim i odvojim noge od zemlje pa tako samo sanjarim, maštam i uživam dok se ponovo ne dočekam na noge . Dočekivanje me uglavnom trgne ... uglavnom ... Ali počinjem da se brinem . Suviše često mi se dešava (u najvećem broju slučajeva) da se ne suočavam sa svojim problemima već da se samo sakrivam i tražim utočište u knjigama ! Takođe počela sam da zamišljam scenarije po kojima bi trebalo da se odvija ceo moj život ali vrlo nedavno mi se desilo da stvari nisu ispale onako kako je bilo "napisano" u mom zamišljenom scenariju ... To me je jako pogodilo . Ustvari drugačiji tok događaja ispao je još bolji po mene ali stvarno sam se razočarala sama u sebe kada nisam ispunila sopstvena iščekivanja ... Tada sam sebi obećala (zarad sopstvenog dobra) da više neću da preterujem sa maštarijama . Maštanje je odlično, potpomaže kreativnost, inspiriše i podstiče ali mora imati granice . Možda jedva osetne, možda samo smernice ali ne valja samo pustiti maštu (ili barem u mom slučaju ne valja) ... I uistinu - od kako sam malo obuzdala svoju maštu, prestala da pišem životni scenario (ono ranije napisano i dalje stoji) i od kako sam prestala da očekujem mnogo - bolje se osećam . Šta god da se desi ja se obradujem jer je to za mene sve radost i poklon ! A sada sam se ponovo našla u situaciji da biram iluzije i lakši, nestvaran svet pre nego surovu stvarnost . Ponašam se kao školjka - skrivam svoju krhkost u ljušturi i izvijam se da me neko ne bi okrznuo i povredio ... Skrivam se dok još mogu . 


Komentari

 1. Mora da si vodolija...ja se uvek isto tako osećam:))

  Autor AnaM — 28 Sep 2010, 22:22

 2. Neee - Blizanac 8D...

  Autor mimche — 29 Sep 2010, 06:48

 3. Ovde jos jedan blizanac. Postupala sam isto kao ti. Na kraju sam shvatila jednu stvar. Niko ne moze toliko da me povredi, koliko ja sama. Veliki pozdrav.

  Autor Mira kuglof — 29 Sep 2010, 09:10

 4. Pricaj mi o tome. Ja sam u horoskopu "ribe" i ja od kako sam se rodila mesam san i javu, stvarnost i mastu. Zivim sa tim, navikla sam i lepo mi je :) Volim kada mi je glava u oblacima :))) Poz :)

  Autor nesanica — 29 Sep 2010, 22:20


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me