Moje mudrolije

10 Nov, 2010

Zašto žene plaču ?

— Autor mimche @ 16:05

Mali dečak je pitao svoju majku:
«Zašto plačeš ?»

«Zato što to moram..», odgovorila je majka.

«Ali, ne razumem...», rekao je dečak.

Majka ga je zatim zagrlila i rekla: »Nikad i nećeš razumeti...»

Dečak je posle upitao svoga oca: «Zašto mama nekad plače bez razloga?»

«Pa sve zene plaču bez razloga..», odgovori njegov otac.

Ali, dečak se još uvijek pitao zašto žene plaču , pa se uputio do jednog starog mudrog starca... »On sigurno zna odgovor.», pomislio je..
»O, učitelju, zašto žene zaplaču tako lako?

»Starac mu je odgovorio: 

«Kad je Bog stvarao ženu, On je učinio da ona bude veoma posebna.

Učinio je njena ramena dovoljno snažnim da mogu izneti svu tegobu svijeta, ali istovremeno i tako nežnim da mogu pružiti utočište. Dao joj je snagu toliku pa ona može izdržati težinu porođaja i bol koji joj i poslije zadaju njena deca. Dao joj je i snagu pa ona nastavlja da ide dalje i kad svi odustanu i ona se brine o svojoj porodici i kroz bolesti i teškoće, bez da se na to žali.

Dao joj je i osećajnost toliko veliku, pa ona voli svoju djecu pod svim uslovima, pa i kad je oni žestoko nečim povrede. Podario joj je i snagu da izdrži pomažući svog supruga i pored grešaka koje on čini i stvorio je nju od njegovog rebra, jer ona je ta koja štiti njegovo srce.

Dao joj je i mudrost, pa ona zna da dobar muž nikad nece namerno povrediti svoju ženu, već da je to nekad samo ispit njene odluke da ostane s njim bez kajanja. I, na kraju, dao joj je i suze. To je samo njeno, posebno samo za nju da to koristi kad joj zatreba. Ona za to ne treba razlog i ne treba to nikome da objašnjava. To je nešto njeno.»

«Vidiš sinko, lepota žene nije u njenoj odeći koju nosi, nije u izgledu njenog lica ili u načinu na koji češlja kosu. Lepota žene je u njenim očima, jer to su vrata njenog srca, mesta gde ljubav stanuje.»Mali dečak je otišao i više nikoga nije to upitao...


Komentari

  1. T je divan prilog s neta koji volim da pročitam više puta...lepo što si to postavila.

    Autor sanjarenja56 — 10 Nov 2010, 17:26

  2. Ja mozda nisam mudar kao ovaj starac ali znam da svi placu kada su povredjeni i kda im je tesko ali isto tako znam da iz svega toga izlazimo jaci i sa jednim iskustvom vise

    Autor butonja — 11 Nov 2010, 01:41

  3. Steta sto nema vise ovakvih pricica. Pozdrav

    Autor saka91 — 14 Nov 2010, 18:11


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me