Moje mudrolije

29 Mar, 2011

Ako sam ja - ja, i ti si - ja, ko si onda ti ?

, — Autor mimche @ 15:46

Želim da upoznam sebe !

Ne znam da li će mi ovo poći za rukom pošto ne umem da ocenim čak ni da li ovo iskreno želim i mislim . Ali (!) ... Tata mi je rekao da : upoznajući jednu stvar, samo jednu, jedinu stvar ali skroz do suštine i srži - upoznajemo ceo svet ! Sve tajne univerzuma bivaju u tom trenutku, razrešene pred našim očima ! Onda sam ja doživela jedan od odnih momenata kada shvatite da zapravo oduvek znate odgovor samo nikada niste čuli pitanje ... Shvatila sam da ne postoji niko i ništa na svetu što bih ja mogla upoznati do same srži - osim sebe ! A i to je neizmerno teško jer postoje delovi moje ličnosti koji su i meni samoj nedostupni i koji me često iznenade svojim idejama i nagonima ... Ali barem imam pristup svakom pojedinačnom deliću moga bića i moje svesti . Ako se potrudim mogu da nađem šta god hoću ... Nekada, doduše ni sama ne znam šta tražim ali znam da moja potraga nije uzaludna jer nešto moram pronaći ! Nešto što će mi reći više o mojoj ličnosti, što će mi pomoći da se shvatim i postavim temelje ... Najbolje od svega je što nisam sputana vremenom, niti prostorom . Nemam vremenski rok ni prostorno ograničenje jer u mojoj glavi ... nalazim se samo ja ! Komplikovana i teška za razumeti ... ali ipak ja !


Komentari

 1. Prestani da tragas i osecaj svoje telo, slusaj svoje misli, posmatraj svoje oci, prepusti se samoupoznavanju svim culima i ne nameci cilj potrage - previse su kompleksna ziva bica da bi se spoznala preko noci. Celog zivota ces se upoznavati i menjati - i nauci da uzivas u tome ;))))
  Pozdrav

  Autor AnaGram — 29 Mar 2011, 16:29

 2. Sviđa mi se ovaj deo : prepusti se samoupoznavanju svim culima i ne nameci cilj potrage ... Hvala !

  Autor mimche — 29 Mar 2011, 16:39

 3. Ne postoji nijedna stvar na svetu koju možemo suštinski shvatiti. Da bismo sebe spoznali, moramo se naći u baš svakoj situaciji, a to je praktično nemoguće.

  Zato, ne opterećuj se, ŽIVI!!!

  Autor roksana — 29 Mar 2011, 18:34

 4. Ja verujem da možemo sebe upoznati ako si posvetimo dovoljno vremena i pažnje ... I to ide uporedo sa životom ! :)

  Autor mimche — 29 Mar 2011, 19:04


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me